Vi startar en ny profil !

Nu kan du välja att studera ett
naturvetenskaplig program med musik. 

Kontakta oss för mer info! 

timplan hittar du i länken nedan

Naturvetenskapliga programmet


Lär dig teori ur verkligheten


Vi erbjuder tre profiler inom naturprogrammet, inriktning NATUR inriktning ESTETISK eller inriktning NATUR med MUSIK. På vår skola får du studera teoretiskt, praktiskt och konstnärligt. Du får 200 eller 400p. estetiska kurser samtidigt som du får behörighet i naturvetenskap. Genom upplevelser minns man och genom experiment, som är både vackra och lärorika utvecklas inte bara din kunskap utan även din egna förmåga till självständiga tankar. Vi strävar efter att du ska känna samhörighet och att det har med Dig att göra.
I utbildningen får du utveckla de fem ”F-en”; Fakta, Förståelse, Färdighet, Förtrogenhet och Fantasi. Fantasi är en förutsättning för uppfinningar!


timplan NV - natur

öppna i nytt fönster


timplan NV - estet

öppna i nytt fönster


timplan NV - musik

öppna i nytt fönster

Placeholder

Teori


Hos oss på Björkö får du lärarledd undervisning, där det digitala får komplettera utan att dominera.


Placeholder

Experiment


Hos oss hittar du engagerade lärare som brinner för att locka fram kunskapstörsten hos varje individ och som kan konsten att blanda lustfyllt lärande med höga krav.


Placeholder

Kreativitet


Teater – Bild & Konst – Musik – Dans
Att utveckla sin kreativa förmåga är viktigt för att kunna forma sin framtid då den förmågan aldrig kan ersättas.

Estetiska programmet – Samhällsprofil


En utbildning – många möjligheter


Är du intresserad av samhällsvetenskap, historia och religion och samtidigt vill läsa musik, bild, konsthantverk, dans och drama? Då är det här rätt program för Dig !
Vi vill ge dig gedigen kunskap i kombination med kreativ förmåga och trygghet, för att du ska kunna forma din egen framtid, så som du vill ha den. Att utveckla sin kreativitet är en av de bästa förmågorna att ha med sig in i framtiden. Genom estetiska ämnen får du fler perspektiv på världen och människan, sociala färdigheter och bättre möjlighet att använda och uttrycka dina kunskaper. Programmet är studieförberedande för högskola och universitet. Genom individuellt val kan du läsa kurser som kan ge meritpoäng och du kan även välja till Matematik 2b och Naturkunskap 2 för att ytterligare öka din behörighet.timplan ES - Samhäll

öppna i nytt fönster

Placeholder

Konstnärlig


Skolans galleri är alltid fyllt av nya, fantastiska konstverk som våra studenter skapat.


Placeholder

Studieförberedande


Vad man ska göra sen är inte alltid så lätt att veta. Det här är en utbildning som ger en bred grund för framtiden inom en mängd områden.


Placeholder

Praktisk


Kunskap genom Hand – Hjärta – Huvud.

Estetiska programmet – Musik


Tre händelserika år med musiken i fokus…


Det innebär bl.a att du får spela i band och sjunga kör inom olika genrer. Vi ger dig individuell undervisning på ett eller två instrument under dina tre år, lektion varje vecka. Förutom flera konserter per termin sätter vi upp scenprojekt där man jobbar med alla delar av en uppsättningen som teater, scenografi, musik och dans. Kurserna i musikteori och musikproduktion lär dig att skapa, spela in och producera musik med hjälp av mikrofoner och dator som verktyg. Studier på estetiska programmet förbereder dig för högskola och universitet inom en mängd områden, inte bara konstnärliga.


timplan ES - Musik

öppna i nytt fönster

Placeholder

Musik


Att spela, spela upp, spela in, spela tillsammans, sjunga i kör, köra i ett band, köra en låt….
Här får du verkligen jobba med MUSIK!


Placeholder

Kommunikation


Uttryck – intryck -känsla – rytm – närvaro – lyssna – vilja – mod – teknik – digital – koncentration här & nu – vad vill jag förmedla?


Placeholder

Produktion


Scenen – publiken – ljuset – ljudet – smink – applåderna – koncentration – glädje – produkt – resultat av en process.

Introduktions programmen


Individuellt Alternativ – Sprint – Programinriktat val


Individuellt alternativ (IA) utformas för varje enskild elevs behov och lämpar sig för Dig som av olika anledning saknar flera ämnesbetyg från grundskolan. På Björkö har erbjuder vi ett stort kursutbud som du kan läsa mer om i infobladet här till höger.

Språkintroduktion (sprint) ger nyanlända ungdomar en grund för att förstå och bli en del av vårt samhälle. Här ligger fokus på det svenska språket och ämneskunskaper på grundskolenivå.

Programinriktat val är för Dig som efter grundskolan saknar några godkända betyg för att börja på det nationella program du är intresserad av. Utbildningen har som mål att du ska läsa in dessa grundskoleämnen för att snarast möjligt påbörja din gymnasieutbildning.
Vi erbjuder Programinriktat val för vidare studier på estetiska- och naturvetenskapsprogrammet.

Individuellt Alternativ

öppna i nytt fönster